sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Tuoreeks, terveeks... tomaateilla?

Tänään kävi virpojia. Koristellut pajunkissaoksat ilahduttavat sisätiloissa, kiitos niistä pienille askartelijoille.

Pajunoksat nauttivat kevätauringosta yhdessä lohikäärmepuun, palmuvehkan ja peikonlehden kanssa.

 







 

Eikös nyt ole oikea aika aloittaa taimikasvatus sisällä?

Luulenpa, että jätän idätyksen tänäkin keväänä muille ja menen hyvissä ajoin taimiostoksille. Olen suunnitellut ensi kesäksi panostusta hyötykasveihin, esimerkiksi yrtteihin. Tomaattiviljelystä minulla on erityisen hyviä kokemukisa. Aionkin hankkia hyviä tomaatintaimia mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Varmaankin pidän niitä sisällä lämpimässä ennen kuin siirrän ne hallavaaran jälkeen kokonaan ulos.

Viime vuonna parvekelaatikoissa kasvattamani tomaatit antoivat runsaan ja maukkaan sadon. Harmi, että pitkittyneen kesän innostamana viimeisenä ilmestyneet tomaatit eivät enää ehtineet kypsyä poimittaviksi.

Olen suosinut pieniä pensasmaisia tomaattilajikkeita, lienevätkö kirsikkatomaatteja? Olen jo varannut tomaateilleni pihan suojaisimman ja kuumimman paikan. Tässä nämä ovat aikaisemminkin menestyneet.
   
Tomaattisatoa 2013 kesällä.





Tomaatilla on terveyttä edistävä vaikutus. (Millä hyötykasvilla ei olisi?) Tomaattia on pidetty joskus aikaisemmin ilmeisesti jopa haitallisena, mutta viimeisen tiedon mukaan sen positiiviset terveysvaikutukset ovat selkeitä. Tomaatin sisältämät ainesosat vähentävät riskiä sairastua sydäninfarktiin ja aivohalvaukseen.

Aion kasvattaa tomaatteja tulevana kesänä niiden kauneuden ja hyvän maun vuoksi. Koska ne tuovat iloa, myös silmäniloa - niillä on varmasti terveyteen positiivinen vaikutus.

Siis: Virvon, varvon, tuoreeks, terveeks. Tomaatteja odotellessa.
(Hyvää pääsiäisen aikaa kaikille.)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti